Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2007

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Παπανδρέου ο ‘Α, Παπανδρέου ο ‘Β, Παπανδρέου ο ‘Γ’, Καραμανλής ο ‘Α, Καραμανλής ο ‘Β, κρατισμός, λαϊκισμός, θρησκοληψία, δημαγωγίες, πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις και πληθώρα άλλων παραδειγμάτων που τελειωμό δεν έχουν.

Όλα τους, πρόσωπα και φαινομενα που τα ξέρασε στο πολιτικό προσκήνιο, ο νεποτισμός, ο λαϊκισμός, ο κομματικός συνδικαλισμός, οι πολυδάπανες προεκλογικές δαπάνες, η κομματική πειθαρχία και το lifestyle। Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα χρειαστούν πολιτικούς και πολίτες που θα τους διακρίνει η θέληση για δουλειά, δημιουργία, ριζοσπαστικές ιδέες, αυθεντικό ενδιαφέρον για την πολιτική, και διάθεση να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σήμερα με λίγο κόστος και όχι μεταφορά του κόστους επίλυσης των προβλημάτων στο μέλλον, δηλαδή στα παιδιά μας. Είναι επιτέλους καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ως Προμηθείς.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία με το ξεκάθαρα φιλελεύθερο ιδεολογικό στίγμα, την διάθεση να αντιμετωπίσει το πολιτικό κόστος των προτάσεων του, το αυθεντικό και ανιδιοτελές ενδιαφέρον των μελών της για την πολιτική, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να συσπειρώσει άτομα που είναι ανήσυχα πολιτικά και ταυτόχρονα ασυμβίβαστα με ότι έχει καταντήσει την Ελλάδα ουραγό।

Προσωπικά θλίβομαι που :

-επικρατεί στην πολιτική σκηνή η οικογενειοκρατία, ο συνδικαλισμός, το lifestyle, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχουν θέσεις, επιχειρήματα, αναλύσεις σε βασικά προβλήματα

-ιδίως νέοι άνθρωποι βρίσκουν πολιτικές διαφορές ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα

-ακούω από συμβιβασμένα στόματα ‘’ στην Ελλάδα πάντα έτσι είναι’’

-για το πιο μικρό πράγμα χρειάζεται να ‘’ λερωθείς’’ για να γίνει η δουλειά σου

-πληρώνω φόρους για υγεία, παιδεία και ασφάλεια και όταν χρειάζομαι αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες καταφεύγω, λόγω της πανάθλιας ποιότητας που προσφέρουν, σε ιδιωτικούς φορείς

-βλέπω του νόμους να εφαρμόζονται επιλεκτικά για κοινωνικούς και κομματικούς λόγους

-μεγάλη μερίδα των πολιτών αποδίδουν μεταφυσικές ιδιότητες στην έννοια του κράτους

-δεν έχουμε ένα κοσμικό σύνταγμα

-που έχουμε τις μεγαλύτερες ανισότητες σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ε।Ε και μεγάλη μερίδα του κόσμου επιμένουμε ότι φταίει γ’ αυτό ο φιλελευθερισμός σε ένα κράτος που πάνω από το 50% του Α.Ε.Π. παράγεται από το Κράτος.